Blog

Τι κάνεις αφού φτιάξεις ένα site

Μόλις έφτιαξες και ανέβασες τη νέα σελίδα σου; Τέλεια! Το μόνο που έμεινε τώρα είναι να αρχίσεις να φτιάχνεις καλό περιεχόμενο και να το προωθείς, σωστά; Λοιπόν, όχι αμέσως. Πρώτα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα για να είναι το site λειτουργικό και να δουλεύει σωστά για το κοινό. Εδώ είναι 5 βασικά πράγματα που πρέπει να γίνουν αμέσως μόλις φτιαχτεί ένα site για να αρχίσει να ρολάρει:

1.Δημιουργία αρχείου Sitemap.xml και Robots.txt

Αυτά τα δύο αρχεία είναι πολύ σημαντικά για τις μηχανές αναζήτησης και βελτιώνουν κατά πολύ μια σελίδα ώστε να τη βλέπει το κοινό.
Το Sitemap.xml είναι ένας χάρτης που περιλαμβάνει όλα τα URLs που περιέχει ένα site. Με αυτό τον τρόπο η Google κατανοεί τη δομή μιας σελίδας και με τη σειρά της, την εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Το Robots.txt είναι το 2ο αγαπημένο αρχείο των μηχανών. Είναι ένα απλό αρχείο κειμένου που περιέχει πληροφορίες για το ποιες σελίδες του site πρέπει να επισκέπτονται οι μηχανές αναζήτησης και ποιές όχι.

2.Δημιουργία λογαριασμού στο Google Analytics

Φτιάχνοντας λογαριασμό στο google analytics, δίνεται η δυνατότητα καταγραφής της επισκεψιμότητας ενός website (traffic tracking) καθώς και άλλων χρήσιμων στατιστικών. Μελετώντας τα στατιστικά μπορείτε να βελτιώσετε τη σελίδα, φέρνοντας περισσότερους επισκέπτες.

3.Εγγραφή στο Google Webmaster Tools

Δεν το χρησιμοποιούν πολλοί, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τον ιδιοκτήτη μιας σελίδας. Αυτό το εργαλείο ενημερώνει για λάθη και σφάλματα που μπορεί να έχει μια σελίδα, πόσα είναι τα links και που δείχνουν, τις λέξεις κλειδιά που έχει και ποιες λέξεις χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να τη βρουν, αλλά και πληροφορίες για την ασφάλεια της σελίδας.

4.Έλεγχος ταχύτητας της σελίδας

Ένας επιπλέον παράγοντας για την κατάταξη της Google είναι η ταχύτητα του website. Αλλά και άσχετα με τη Google, κανείς επισκέπτης δε θα μείνει να περιμένει να ανοίξει μια αργή σελίδα.

5.Δημιουργία Keywords

Σκέψου σαν επισκέπτης που ψάχνει κάτι ανάλογο με αυτό που προσφέρεις, τι θα αναζητούσες στο Google ή στα social media; Φτιάξε μια λίστα με 3 ως 5 keywords σχετικά με το αντικείμενο του site και τοποθέτησε τα μέσα στη σελίδα. Γράψε κάποια από αυτά στα κείμενα σου, και όρισε τα σαν alt text στις φωτογραφίες. Ειδικά σε αυτές στην αρχική σελίδα.

Συμπέρασμα

Κάνοντας όλα τα παραπάνω η ιστοσελίδα θα είναι έτοιμη και λειτουργική ώστε αρχικά, να την αναγνωρίσουν οι μηχανές αναζήτησης, να τη δουν πιθανοί επισκέπτες, και έτσι οι μετέπειτα ενέργειες προώθησης να έχουν αποτέλεσμα και απήχηση σε δυνητικούς επισκέπτες-πελάτες.

Previous Post Next Post

You Might Also Like